logo schildersbedrijf reitsema 125px

                   logo colors at home reitsema 125px

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Onderhoud

Voorkomen is beter dan genezen

Medewerkers van Schildersbedrijf Reitsema hebben jarenlange ervaring met onder meer onderhoudsschilderwerk, houtrotherstel, beglazingen, restauratiewerk, schilderwerk bij nieuwbouw van woningen en utiliteitsbouw en natuurlijk behang- en spuitwerk.

In Nederland bestaat het overgrote deel van vastgoedonderhoud uit schilderwerk. Ons vochtige klimaat blijkt funest voor ramen, kozijnen en andere houten gevelelementen.

Bij een langdurig hout vochtpercentage van meer dan 21% zijn aantasting, schade en verfgebreken onvermijdelijk. Door het schilderwerk preventief en op tijd uit te voeren is het mogelijk het hout vochtpercentage stabiel te houden op 15%.

De onderhoudsschilder schildert de onderdelen van een gebouw of constructie om het te beschermen tegen corrosie, weersinvloeden en andere agressieve vormen van aantasting van de ondergrond. Het is tevens de aangewezen manier van verfraaiing, omdat verf in een veelheid aan kleuren geleverd wordt.

Ook een transparante afwerking met lak of beits kan deze vakman verzorgen. Het laatste doet men als het onderliggende materiaal te mooi of te kostbaar is om met een kleurlaag te verbergen.

Naast het schilderen houdt hij zich vaak ook nog bezig met diverse wandafwerkingen (behang / glasvlies / sauswerk e.d.).